Van strijd naar waarheid

dagOpening

Ik heb een heftige discussie gehad met mijn dochter. Nu ervaar ik heel veel pijn, maar in dat moment was ik of in de aanval, of verongelijkt. Ik vond dat ik opvoedkundig gelijk had, maar dat maakte het er op dat moment niet beter op.
Pauline: Hoe is het om nu bij de pijn te zijn?  

Het is fijn om het er nu te laten zijn.
Pauline: Dat wat je zo graag wenste in het contact met haar, kan nu de ruimte krijgen. Je wilt haar graag iets meegeven en je ziet dat, hoe je dat gedaan hebt, niet heeft gewerkt. Dat is toch ook heel eerlijk.

Toen ik zo verongelijkt was, werd ik erop aangesproken dat ik niet zielig moest gaan doen.
Pauline: Het gebeurt, je mechanismen kwamen omhoog. Pijnlijk. Je wenst jezelf en zeker je naasten heel wat anders. En nu laat je die pijn toe. Je wijsheid over wat wel klopt om te doen, vind je door de pijn heen.

Ik wil het snel weer goed hebben.
Pauline: Dat je het goed wilt hebben met haar, zal ook zeker deel van je waarheid zijn. Dat je dat snel wilt, is mogelijk deel van je afweer.

Nu ben ik weer meer bij mezelf.
Pauline: Ja. Dit is het punt van waaruit je opnieuw naar de situatie en je kinderen kunt kijken. Er kan nu iets nieuws omhoogkomen voor wat er nodig is. Je weet niet hoe dit gaat uitwerken, je weet wel dat dit het meest ware is voor jou om te geven.

Dank je wel.


Pauline Botden
Omega Levensschool

< naar inspiratie overzicht

Wil je wekelijkse inspiratie en / of de algemene nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.