Uitdaging van deze tijd

dagOpening

De afgelopen dagen gaat mijn aandacht veel naar de mensen die demonstreren. Ze gebruiken woorden als liefde en vrijheid en gooien tegelijkertijd met stenen naar politie-agenten. Ik voel heel veel weerstand en neig in actie te komen en wil dat dit stopt. Ik stond in de jaren tachtig zelf ook op de barricades en vond het toen heel logisch om tegen de Mobiele Eenheid te vechten. Er komt zoveel in mij omhoog dat ik me afvraag wat hier speelt.
Marijke: Je wordt blijkbaar herinnerd aan de vechter in jou van destijds. Is er een verschil tussen de man van toen en de demonstranten van nu? Er is sprake van heftige energie die naar buiten komt, omdat mensen het ergens heel duidelijk niet mee eens zijn. Er brandt een vuur in hen. Mogen dingen naast elkaar bestaan?

Dat raakt me. Ik spreek ook mensen die er echt van overtuigd zijn dat het allemaal complotten zijn. Ik vind het zo moeilijk om dat er te laten zijn.
Marijke: Het is zoeken om bij je eigen waarheid te blijven. De demonstranten zijn ook niet helemaal gek, waar breng jij je aandacht naar toe, neem je het tot je, gooi je het gelijk weg, kun je wikken en wegen, kun je hen laten in waar zij voor staan, kun jij trouw aan jezelf blijven? We worden uitgedaagd.

Ik had een droom, dat ik een Centrum had gekocht, waar alles klopte en mensen werkelijk in vrijheid en liefde met elkaar omgingen. Toen ik wakker werd zei ik tegen mezelf ‘doe normaal’……
Marijke: Je kunt zeggen het was maar een droom, maar je maakt ook duidelijk dat voor jou liefde en vrijheid wezenlijk zijn, dat leeft in jouw hart. De uitnodiging is om vanuit hartekracht je leven te leven, ook wanneer mensen er totaal andere ideeën op nahouden. Kunnen we ons hart openhouden?

Mooi, kunnen ze naast elkaar bestaan en kan ik mijn hart openhouden? Daar ga ik de komende dagen op contempleren. Dankjewel.


Marijke Heetveld
Omega Levensschool

< naar inspiratie overzicht

Wil je wekelijkse inspiratie en / of de algemene nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.