Sorry zeggen ten behoeve van de visie die in je hart leeft

dagOpening

Ik heb een mening over mijn zoon. Ik zou graag mijn excuses willen aanbieden voor hoe ik op een bepaald moment gehandeld heb. Kan ik dat doen als deze mening er nog steeds is?
Pauline: Mooi onderzoek. Je bent je bewust dat, als deze mening onbewust aan de gang is, je gedrag vertoont waar je niet blij mee bent.

Ja en dat vind ik heel pijnlijk. Maar hij maakt het er ook wel naar, eigenlijk.
Pauline: Je mening is dus ook kloppend op bepaalde momenten. Het lijkt er echter op dat je nog niet vrij bent om daar een duidelijk standpunt over in te nemen. Daardoor blijf je steeds op hem reageren.

Ja, dat is mijn patroon.
Pauline: Je kunt zeker sorry zeggen voor je gedrag, juist omdat je ziet dat het een patroon is. Daarmee geef je aan dat je weet hoe je vanuit je hart wilt zijn naar je zoon én onderken je eerlijk dat je zo niet bent geweest. Diegene die ziet dat er een patroon speelt, is degene die sorry zegt.

In de wetenschap dat het de volgende keer weer kan gebeuren?
Pauline: Absoluut.

Ik vind het niet fraai om sorry te zeggen, terwijl ik het zo weer kan doen.
Pauline: Op het moment dat je een oprechte sorry kunt zeggen naar je zoon, haal je de last van zijn schouders af. Met dat je aangeeft dat je zo niet wilt zijn, weet hij ook dat jij verder ‘werk’ zult doen.

En als het dan weer gebeurt?
Pauline: Een oprechte sorry is een mogelijkheid tot een opening, waar werkelijke verbinding kan worden ervaren. Dat is iedere keer de belofte van hoe het kan zijn tussen jullie! 

Ik voel me nu verzachten en er komt liefde en hoop omhoog.
Pauline: Vanuit deze zachtheid en liefde kan visie opkomen over hoe jij jouw relateren naar hem. Dan weet je waar je dit ‘werk’ voor doet.

Heel veel dank.


Pauline Botden
Omega Levensschool

< naar inspiratie overzicht

Wil je wekelijkse inspiratie en / of de algemene nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.