Relatie en visie

dagOpening

Ik ben de laatste tijd leuk aan het daten. Zodra ik contact heb met een vrouw komt er ook een essentieel verlangen in mij naar boven. Ik zou graag een gezinnetje willen. Met de vrouw met wie ik nu in contact ben, zal dat niet zo snel gebeuren. Ik vind haar heel leuk, maar ik heb ook een verlangen. Anderen weet ik heel goed te laten horen ‘volg je hart’.
Marijke: Mooi dat je dat ziet. Als het niet onszelf betreft, is het net iets makkelijker om vanuit de betrokken afstand te laten horen wat je te zeggen hebt. Betreft het onszelf dan ‘zitten we erin’ en is het lastiger om waar te nemen.

Ja, dat herken ik.
Marijke: De man die aan het daten is en graag een gezinnetje wil, geeft aan dat hij op zoek is naar een serieuze relatie. Het klinkt mogelijk wat zakelijk, maar je kunt een relatie ook zien als een onderneming. Twee zelfstandige b.v.’s die elkaar leren kennen en uitspreken graag te willen samenwerken. Vervolgens bespreken ze hoe ervoor te zorgen dat deze nieuwe organisatie meer wordt. M.a.w. waar staan we over vijf jaar en welke stappen zetten we om dat te realiseren. Binnen een relatie laten we ons inhalen door de waan van de dag en zijn we verbaasd dat na een aantal jaren de ‘jus’ eruit is. Maar een relatie vraagt ook visie.

Het zit voor mij nog een stap daarvoor. Er is nog geen sprake van een relatie. Gedachten overheersen dat wanneer ik iets uit ga spreken, ik iets uitsluit.
Marijke: Je kunt van tevoren vaststellen waar wat jou betreft een ideale relatie/partner aan mag voldoen. Jouw helderheid hierin is dan de context waarbinnen je vrouwen gaat ontmoeten. Elke keer wanneer je ontdekt dat de vrouw niet binnen je visie past, kun je het heel leuk met haar hebben, maar weet je ook dat zij niet je relatiepartner zal worden.

Dat is mooi, daarin blijft het mogelijk dat ik het leuk kan hebben met vrouwen in mijn zoektocht naar de juiste partner.
Marijke: Vanuit dat ik vrouw ben, wil ik je ook laten weten dat het wezenlijk is om op voorhand te horen dat je niet van plan bent een relatie op te bouwen.

Ja, helder. Dankjewel.


Marijke Heetveld
Omega Levensschool

< naar inspiratie overzicht

Wil je wekelijkse inspiratie en / of de algemene nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.