Ik heb Corona gehad en daarmee in het ziekenhuis gelegen. Ik ben nu thuis en het gaat beter. Ik ben nog wel benauwd en doe fysiotherapie. Maar ik ga telkens over mijn grenzen heen. Hoe kan ik dat beter doen?
Mauk: Dit is een grote overgang voor een man die altijd zoveel gedaan heeft.

Ja, ik kan niet zoveel en emoties komen veel sneller omhoog. Ik heb er geen controle meer over.
Mauk: Zo zie je dat je vanuit je overleven nu tussen twee vuren zit: doorgaan of onderliggende emoties laten stromen.

Daarom wil ik waarschijnlijk toch steeds dingen kunnen doen en ga ik telkens een grens over, waarna ik dan weer moet gaan liggen.
Mauk: Draag je ook een visie bij je dat de veel gevoeligere man mag gaan verschijnen?

Nee daar ben ik niet mee bezig.
Mauk: Als je alleen moet stoppen vanuit een fysiek overleven, wordt het meer overleven. Dan blijf je in de knel zitten. Maar als je het stoppen opdraagt aan het verschijnen van de meer gevoelige man die je bent, dan is er een hogere ori├źntatie.

Zo heb ik er nog niet naar gekeken.
Mauk: Die gevoeligere man is aan het verschijnen omdat je nu cold turkey gedwongen wordt te stoppen met een bepaalde manier van overleven. Maar wat zou er gebeuren wanneer je, telkens als je voelt dat je een grens over gaat, het plaatst in het verlangen dat die man weer mag verschijnen?

Ja, ik ervaar nu al wat dat doet.Mauk Pieper
Omega Levensschool

< naar inspiratie overzicht

Wil je wekelijkse inspiratie en / of de algemene nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.