Je bewust overgeven aan dat wat nodig is

dagOpening

Ik ben vorige week op vakantie geweest en dat was heel leuk. Maar nu zijn twee vriendinnen van mij positief getest. Daarom zit ik nu in quarantaine. En ik vind het heel lastig.
Mauk: Wat maakt het zo lastig?

Ik merk dat ik het op wil lossen door een strak ritme, door yoga te doen en mijn tentamens goed voor te bereiden.
Mauk: Dat klinkt als heel veel moeten. Dat roept in je systeem een krachtige ‘nee’ op, waarschijnlijk.

Ja en ik ga de hele tijd heen en weer tussen op de bank liggen, me klein maken, niets willen, en dan maar weer doen wat ik te doen heb. En ik mag me daarbij van mijzelf niet rot voelen.
Mauk: Ervaar even hoe het is om jezelf in dit veld van bewustzijn ontvangen te weten. Om in je eentje jezelf te ontvangen kan soms lastig zijn.

Ik ervaar nu dat de spanning afneemt.
Mauk: Vanuit het perspectief dat je ergens aan moet geloven, zal het kind in jou in opstand komen. Dat is een goede zaak. En er is ook een volwassen versie van jou.

Ja maar die strijden de hele tijd tegen elkaar
Mauk: Wat daarbij kan helpen, is vast te stellen wat hier het hoogste is. Vanuit het bewuste perspectief kun je eigenlijk niet anders dan ‘ja’ te zeggen tegen dat wat nodig is. Dan kan daarin het opstandige kind ontvangen en gezien worden.

Ja daar kan ik wel in mee.
Mauk: Wellicht kun je zelfs waardering opbrengen voor deze situatie, die je vanuit je voorkeuren niet zo snel zou creëren. Maar nu het toch de situatie is, is het een mogelijkheid om jezelf voor een aantal dagen in een ‘kloosterorde’ te plaatsen en je tentamens voor te bereiden. Hoe zou het zijn om daarin te rusten en het opstandige deel telkens te ontvangen, zonder dat het de situatie overneemt?

Ja dat lijkt me mooi om te doen.
Mauk: Altijd welkom om te vertellen hoe het gegaan is.

Dank je wel. 


Mauk Pieper
Omega Levensschool

< naar inspiratie overzicht

Wil je wekelijkse inspiratie en / of de algemene nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.