Intimiteit begint bij jezelf

Levensmail

Afgelopen week kwam ik alleen thuis na een vol en inspirerend weekend. Na het uitpakken van mijn tas en gegeten te hebben merkte ik dat ik ongedurig was…nog eens naar de koelkast op zoek naar iets lekkers, meerdere keren mijn telefoon checkend voor berichtjes… overwegend of ik nog aan het werk zou gaan… alsof iets gevuld moest worden…

Onvervuld
Hmm, dit gedrag komt me bekend voor… dat ik me half bewust overgeef aan de impulsen van mijn lijf en dan aan het eind van de avond met een vaag onvervuld en leeg gevoel naar bed ga. Het kost me moeite mezelf dan even stil te zetten en te voelen wat er nu aan de hand is…

Stilzitten
Uiteindelijk pak ik mezelf in ‘mijn nekvel’ en ga toch even stil zitten, sluit mijn ogen en neem waar wat zich in mij afspeelt… eerst bekruipt me een gevoel van leegte, gemis, pijn… en worden de impulsen van mijn lichaam om zich te verdoven nog sterker… dan komt wat verdriet en laat ik een traan… en in het toestaan van dat gevoel voel ik uiteindelijk een subtiele zachte gloed die me langzaam vult…
 
Thuiskomen
Langzaam voel ik me nu weer thuis komen in mezelf… in de intimiteit met wat zich in mij aandient, en kan ik ervaren hoe fijn ik het heb gehad met iedereen, dat ik ten diepste verlang naar deze manier van samenzijn met mensen én dat ik mezelf nu ook vul door alles wat er in mij leeft toe te staan… het gevoel van intimiteit dat ik dacht te missen realiseer ik nu in mijzelf… 

Intimiteit begint dus bij mij…

Leon Gras

< naar inspiratie overzicht

Wil je wekelijkse inspiratie en / of de algemene nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.