Hoe kom ik van mijn gepieker af?

dagOpening

Ik twijfel welke kant ik uit moet gaan in mijn leven. Ik kan alle kanten op, maar ik kan niet kiezen. Wat wil ik nou echt?
Pauline: Waar vindt die twijfel plaats?

Ik voel dan spanning in mijn rug.
Pauline: De spanning in je lichaam lijkt me een gevolg van de twijfel en van het gegeven dat je er niet uitkomt.

Klopt wat je zegt, hoe meer ik erover zit te piekeren, hoe meer spanning ik heb.
Pauline: Je noemt nu piekeren, waarmee je ziet dat twijfel plaatsvindt in je denken; zal ik links, zal ik rechts, zal ik dit, zal ik dat etc. We noemen dit de duale denkgeest, die altijd vergelijkt en ook steeds met het tegendeel komt aanzetten.

Heel herkenbaar.
Pauline: We hebben dit vermogen nodig. Alleen niet op het moment dat we een keuze hebben te maken.

Maar hoe moet je dan tot keuze komen?
Pauline: In je hart ligt een eenduidige richting, je hartekeuze. Deze keuze is onredelijk, kijkt niet naar voor- of nadelen, zoals het denken. Het is je hartekeuze omdat je liefde en betrokkenheid ernaar uitgaat.

Hoe kom ik dan van mijn gepieker af en in mijn hart?
Pauline: Piekeren en twijfel zijn signalen dat je in denken/voelen vastzit. Dat heb je eerst te onderkennen.

Maar daar wil ik juist uit!
Pauline: Dat ‘ervan af willen’ veroorzaakt de strijd, de stress, de pijn in je rug en maakt dat de druk op het denken toeneemt om er toch uit te kunnen komen. Hoe is het wanneer je even stilstaat bij: zo is het?

Dat raakt me nu. Hoe hard ik ook probeer, het werkt niet. Dat is verdrietig!
Pauline: Nu je de pijn toelaat, zit het denken/voelen niet meer vast. Je bent nu in staat het verlangen van je hart te horen.

Verdrietig en fijn! Dank je wel.


Pauline Botden
Omega Levensschool

< naar inspiratie overzicht

Wil je wekelijkse inspiratie en / of de algemene nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.