Het gaat niet zoals ik wil

dagOpening

Ik ben al een paar dagen niet te pruimen. Ik ben zoekend naar wat er precies aan de hand is maar vooralsnog word ik alleen maar vervelender, voor mezelf en voor mijn omgeving.
Pauline: Heb je in je onderzoek gezien wanneer het is gestart?

Ik weet een moment met mijn computer, dat het niet ging zoals ik wilde. Dat frustreerde me mateloos. Het raakt me als ik mezelf nu hoor zeggen dat het niet gaat zoals ik wil. Dat is eigenlijk continu gaande in mij.
Pauline: Wanneer iets niet gaat zoals je wilt, mag er dan frustratie zijn?

Dat vind ik lastig.
Pauline: Hoe zou het Bestaan je anders wakker moeten schudden?

Tja, als je het zo ziet, mag het wel.
Pauline: Oké. Nu ben je je bewust dat je regelmatig een signaal krijgt dat iets niet klopt voor jou én dat dit speelt op meerdere gebieden in je leven. Hoe is dit?

Vreemd genoeg voelt het nu een stuk rustiger.
Pauline: Je ontvangt het gevoel en je hebt het kunnen plaatsen. Jij bent de waarnemer, de getuige geworden van dit hele gebeuren. Dat maakt dat het rustiger wordt. Nu is pas het moment dat je verder kunt kijken: wat is er nodig in iedere situatie?

Op een aantal dingen heb ik geen invloed.
Pauline: Het leven geeft altijd situaties waar je geen invloed op hebt. Je bent wel wakker geschud in een frustratie. Wanneer jij niets kunt ‘doen’ in die situatie, dan verwijst de frustratie in ieder geval terug naar wat je verlangt. Dat is meestal pijnlijk. Kun je dat dragen, dan is je hart geraakt, open en aanwezig. Dat is aanvaarden. Het is precies zoals het is en het doet pijn omdat ik vanuit mijn hart iets anders wens.

Nu ervaar ik veel pijn en het wordt nog rustiger. Het klopt dat ik het anders wil en het is zoals het is.
Dank je wel.Pauline Botden
Omega Levensschool

< naar inspiratie overzicht

Wil je wekelijkse inspiratie en / of de algemene nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.