Geraakt en betrokken

dagOpening

Ik werd enorm getriggerd door een post op Facebook door een oud Centaur-genoot. Ik merk dat ik hartstikke bang ben voor een maatschappelijke chaos waarin er geen plek is voor mij. Ik vind het een klus om in contact te gaan met de schrijver vanuit een open hart en een rechte rug. En daar ga ik wel voor.
Pauline: Dank je wel daarvoor. De angst dat er geen plek voor je zal zijn, zegt eigenlijk dat je dit al eerder hebt ervaren.

Ja, het is een ervaring van toen ik heel klein was. Dat roept angst en pijn op.
Pauline: Kun je dit hier en nu ontvangen?

Dat vind ik lastig. Ik wil ervan weg. Ik ken wel momenten dat ik ermee kan zijn en dan ben ik er en ervaar ik kracht.
Pauline: Oké, je weet dat wanneer je de gevoelens van angst en verdriet kunt toelaten, je weer aanwezig bent en dat er kracht is. Dat is sowieso helend en heilzaam voor jou. En nu blijkt het je ook precies dat te geven wat je je wenst in deze relatie en mogelijk je positie in de wereld.

Nu je dit zegt, ontspant er iets. Dit is echt wat ik me wens.
Pauline: In deze aanwezigheid is je angst, het niet willen hebben van wat er wel is, getransformeerd. Dit is het werk wat we kunnen doen, het pad van bewuste ontwikkeling.

Alles is nu ook oké terwijl ik ook nog wat te doen heb.
Pauline: Precies! Vanuit hier kunnen we steeds opnieuw kijken naar waar we betrokken op zijn. Vol in het leven, bereid te geven.

Ja wow en hiermee heb ik een plek! Door dit thuiskomen.
Dank je wel.


Pauline Botden
Omega Levensschool

< naar inspiratie overzicht

Wil je wekelijkse inspiratie en / of de algemene nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.