Diepe geraaktheid laten spreken

dagOpening

Ik heb een soort koortsachtige stress op geld verdienen. Ik ben dankbaar voor wat ik allemaal al geregeld heb maar ik ben ook super gespannen. Ik wil weten wat hier wijsheid is.
Pauline: Terwijl je dit vertelt wordt de spanning duidelijk, lijkt het.

Jazeker!
Pauline: Laten we nu het onderzoek doen wat je zelf op dit soort momenten kunt doen. Kun je waarnemen dát er onrust is in je lichaam, dat er onrustige gedachten zijn? En kun je dan, terwijl dit allemaal gaande is, de aandacht brengen naar dat deel van jou dat dit ziet? Wat ervaar je nu?

Ik word kalmer en er lijkt wat afstand te komen tot wat ik waarneem.
Pauline: Dus er komt wat ruimte tussen jou, die waarneemt, en wat er gaande is in jou.

Ja.
Pauline: Van hieruit kan je onderzoek zich richten naar de situaties in je leven. Neem iets wat er nu speelt rondom geld en kijk wat er gebeurt in je lichaam, in je gevoel en gedachten. Daar hoef je nog niets mee te doen, enkel waarnemen wat er opkomt.

Ik merk verdriet op en besef dat, als ik dit waar ik aan dacht ga doen, ik dan niet bij mijn familie kan zijn.
Pauline: Dat laatste raakt je meer dan je tot nu bewust was.

Ja, het wordt me duidelijk hoe belangrijk mijn familie nu voor me is.
Pauline: Waar je de geraaktheid toelaat, weet je waar je hart naar uitgaat. Dat is je hartekeuze. Hierna kun je, met je hoofd erbij, praktisch kijken of en hoe dat nu uitvoerbaar is.

Ik vlieg het meestal andersom aan.
Pauline: Iedereen die probeert ‘ergens uit te komen’, bekijkt het vanuit de overlevingsmodus. Dat geeft die spanning waar jij zo’n last van hebt. Heel anders wordt het wanneer je je richt op wat er werkelijk in jou aangeraakt wordt.

Mooi zeg. Dank je wel.


Pauline Botden
Omega Levensschool

< naar inspiratie overzicht

Wil je wekelijkse inspiratie en / of de algemene nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.