De keuze om te stoppen

dagOpening

Afgelopen weekend kwamen mijn vrienden weer langs en heb ik toch weer drugs gebruikt. In het moment is het goed. Ook omdat ik incalculeer dat het daarna leeg kan voelen. Maar het houdt me af van de dingen waar ik eigenlijk mee bezig wil zijn.
Mauk: Ik hoor geen echte vraag. Wel hoor ik dat er een spanning tussen twee dingen is.

Er zit ook bij dat ik verbinding ervaar met die vrienden en dat ik die wellicht los moet laten.
Mauk: Toch ben je aan het evalueren of je door moet gaan om met je vrienden drugs te nemen.

Ik zie dat ik de weken ervoor heel gericht bezig ben geweest met keuzes maken. Ik werk nu een dag minder zodat ik meer kan doen aan de dingen die in mijn hart leven.
Mauk: Je lijkt te zeggen dat het daar niet goed voor is om zo door te gaan. Maar heb je de keuze al gemaakt om te stoppen?

Ik denk de hele tijd van wel, maar het blijkt niet zo te zijn als we weer bij elkaar komen.
Mauk: Het kan zijn dat je ervoor gekozen hebt om te stoppen en dat je er niet naar leeft. Dan kun je je gebruik niet recht praten. Als je de keuze nog niet gemaakt hebt kun je recht praten dat je doorgaat.

Dan denk ik dat ik de keuze nog niet gemaakt heb.
Mauk: Dank je wel voor je eerlijkheid! Dan is het aan de orde dat je eerst met jezelf in conclaaf gaat om je hogere ori├źntatie te vinden van waaruit de keuze gemaakt kan worden.  Dat is een queeste die niemand voor je kan doen.

Okay...
Mauk: Wel kunnen we bij je blijven in je zoektocht. Weet je welkom.

Dank je wel.Mauk Pieper
Omega Levensschool

< naar inspiratie overzicht

Wil je wekelijkse inspiratie en / of de algemene nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.

Wil je wekelijkse inspiratie en / of de algemene nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.