Afscheid van Leon

De afgelopen 21 jaar heb ik mij met ziel en zaligheid gegeven aan de Levensschool en haar oorspronkelijke ontstaansplek, Centrum Venwoude. In vele rollen en hoedanigheden heb ik mijn bijdrage mogen geven, met diep respect voor alles wat ik daarin heb mogen ervaren, beoefenen, leren en groeien.

Afgelopen jaren ben ik naast het trainerschap in de Levensschool ook intensief bezig geweest met de overdracht van Centrum Venwoude aan nieuwe eigenaren (zie een eerder interview met mij daarover) en tot voor kort dacht ik na die overdracht als vanzelfsprekend weer verder te gaan met de trainingen van de Levensschool.

Toen ik echter begin dit jaar tot gedwongen stilstand kwam als gevolg van een fietsongeluk, proefde ik o.a. hoe ‘aan’ ik heb gestaan al die jaren en dat mijn verlangen om Venwoude af te ronden ook een verlangen is geworden om iets in mij af te ronden… een manier van werken, een manier van leven… en mezelf een langere periode van stilte, verdieping en reflectie t.a.v. de volgende fase van mijn leven te geven.

De uiteindelijke beslissing om te stoppen met de Levensschool was en is natuurlijk geen gemakkelijke. Ik heb al die jaren met veel liefde zoveel prachtige trainingen mogen geven, en ik draag alles waar de Levensschool voor staat een warm hart toe. Mijn leven is lange tijd onlosmakelijk verbonden geweest met Venwoude en de Levensschool. En nu ben ik hier op uitgekomen, met een verlangen om na 21 jaar nieuwe wegen te verkennen en te kijken wat de volgende fase van mijn leven mag inhouden. In mijn hart is het rustig en stil.

Ik kijk terug op een enorm rijke tijd, een levenswerk… en voel grote dankbaarheid naar alle mensen die Venwoude al die jaren mee hebben vorm gegeven, de oprichters en huidige trainers van de Levensschool met wie ik vele jaren op pad ben geweest, alle partners van de Levensschool, en de vele deelnemers aan de trainingen die ik (mee) heb mogen begeleiden en die vele spiegels toonden voor mijn ontwikkeling als mens. Wat een prachtige reis! Dank aan iedereen.

Leon

Ik blijf bereikbaar via mijn praktijk www.leongras.nl en per mail op leon.gras@gmail.com.

Wil je wekelijkse inspiratie en / of de algemene nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam

E-mailadres

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees onze privacyverklaring.